OUG nr. 6 din 2017 privind modificarea si completarea unor acte normative, precum si pentru stabilirea unor masuri privind realizarea investitiilor finantate din fonduri publice.

În vigoare de la 25 Ianuarie 2017
Publicat în Monitorul Oficial nr. 62 din 25.01.2017

STIATI CA…..

   Persoanele inregistrate ca someri la agentiile pentru ocuparea fortei de munca, care se incadreaza in  munca intr-o alta localitate situata la o distanta mai mare de 50 km fata de localitatea in care isi au domiciliul sau  resedinta si ca urmare a acestui fapt, isi schimba domiciliul sau isi stabilesc resedinta in localitatea respectiva sau in localitatile invecinate acesteia, beneficiaza de o prima de realocare, neimpozabila, acordata din bugetul asigurarilor  pentru somaj, egala cu 75% din suma destinata asigurarii cheltuielilor pentru locuire in noul domiciliu sau noua  resedinta, dar nu mai mult de 900 de lei.

  • Prima de realocare se acorda persoanelor ale caror venituri nete realizate de catre acestea in situatia in care sunt  persoane singure sau impreuna cu familiile acestora si nu depasesc suma de 5.000 lei/luna.
  • Prima de realocare se acorda lunar, pe o perioada de cel mult 36 de luni.
  • Prima de realocare se acorda la cerere si nu se cumuleaza cu prima de activare, cu prima de incadrare sau cu prima de instalare.

Beneficiaza de prima de realocare persoanele care se incadreaza in munca, cu norma intreaga pentru o perioada de cel putin 12 luni.

  Prima se acorda din bugetul asigurarilor pentru somaj.