Monitorul Oficial nr. 0222 din 21 martie 2019

 

Actul normativ modifică Legea nr. 145/2018, în sensul clarificării unor facilități fiscale, de care beneficiază persoane fizice și persoane juridice nerezidente, ce sunt implicate în activitatea de pregătire, organizare și desfășurare a Campionatului European de Fotbal din anul 2020.

După cum se cunoaște, în anul 2020 România găzduiește patru meciuri din cadrul acestui campionat, fapt pentru care România și-a asumat modernizarea stadioanelor și realizarea unei infrastructuri rutiere.

Desigur, la organizarea acestui campionat, sunt implicațe și persoane fizice sau juridice nerezidente, organizatorii turneului de fotbal.

În cazul în care organizatorii sunt persoane juridice nerezidente sau filiale nerezidente ale acestora, aceștia nu sunt considerați plătitori de impozit pe profit în România, iar activitatea acestora nu conduce la realizarea unui sediu permanent în România.

Veniturile realizate de persoanele juridice nerezidente implicate în pregătirea, organizarea Campionatului de Fotbal din anul 2020, sunt venituri neimpozabile, în conceptul impozitului pe venit datorat de nerezidenți în România, iar în cazul lichidării activității, acestea nu sunt asimilate veniturilor din lichidare sau plăților de redevențe.

Veniturile realizate de persoanele fizice nerezidente implicate în pregătirea, organizarea Campionatului de Fotbal din anul 2020, sunt venituri neimpozabile în România. Aceste persoane fizice vor fi identificate prin confirmările date de persoanele juridice nerezidente organizatoare ale campionatului.

În termen de 15 zile de la publicare, prin Ordin al Ministrului Finanțelor, se vor publica procedurile de justificare a scutirii de impozit.