H.G. nr. 207/2018 privind stabilirea zilei de 30 aprilie 2018 ca zi liberă
Monitorul Oficial nr. 0328 din 13 aprilie 2018
In vigoare de la 13 aprilie 2018

Actul normativ analizat astăzi se adresează persoanelor ce lucrează în sectorul bugetar. Pentru aceste categorii de persoane, legiuitorul a stabilit o nouă zi liberă în data de 30 aprilie 2018.

Pentru această zi liberă, salariații din sectorul bugetar, fie vor lucra cu program normal în ziua de 5 mai 2018, fie programul actual de lucru se va prelungi în mod corespunzător astfel ca timpul liber să fie recuperat până în data de 11 mai 2018.

Nu beneficiază de această zi liberă următoarele categorii de persoane din sistemul bugetar:
– persoanele ale căror locuri de muncă sunt încadrate într-un proces de producție sau într-o activitate ce nu poate fi întreruptă prin specificul acesteia;
– Magistraților și celorlalte categorii de personal din cadrul instanțelor judecătorești ce au în soluționare procese cu termen în data de 30 aprilie 2018 şi nici participanţilor în aceste procese.

Operaţiunile de încasări prin virament în relaţia cu instituţiile de credit aferente datei de 30 aprilie 2018 se înregistrează în contabilitatea structurilor cu atribuţii în domeniul decontării din centrala Ministerului Finanţelor Publice în data de 30 aprilie 2018, iar în contabilitatea unităţilor teritoriale ale Trezoreriei Statului în următoarea zi lucrătoare.

În ziua de 30 aprilie 2018, prin centrala Ministerului Finanţelor Publice se efectuează operaţiuni de încasări şi plăţi, operaţiuni de plăţi privind serviciul datoriei publice, precum şi eventualele operaţiuni de debitare dispuse de Comisia Europeană din contul de Resurse Proprii în lei deschis la Trezoreria Statului.

Le urăm o mini-vacanță plăcută tuturor celor ce vor beneficia de această perioadă liberă.

Sursa: Benta Consult