Decretul nr. 363/2015 privind promulgarea Legii pentru modificarea şi completarea art. 33 din Ordonanţa Guvernului nr. 99/2000 privind comercializarea produselor şi serviciilor de piaţă 

Publicat în Monitorul Oficial din 26 martie 2015

În vigoare de la 26 martie 2015

Decretul modifica si completeaza dispozitiile privitoare la vanzarile cu pret redus.

Orice comerciant care anunţă o reducere de preţ trebuie să o raporteze la preţul de referinţă practicat în acelaşi spaţiu de vânzare pentru produse sau servicii identice.

Preţul de referinţă reprezintă cel mai scăzut preţ practicat în acelaşi spaţiu de vânzare în perioada ultimelor 30 de zile, înainte de data aplicării preţului redus.

Produsele aflate la comercializare cu preţ redus sau la oferte promoţionale, cu 3 zile înainte de expirarea datei durabilităţii minimale sau datei-limită de consum aferente produselor alimentare sau a termenului de valabilitate ori datei de minimă durabilitate aferente produselor nealimentare, se sortează şi se expun la comercializare, pe rafturi sau în standuri, delimitate vizibil, cu informarea corectă, completă şi precisă a consumatorilor. Nerespectarea acestor prevederi este considerată practică comercială incorectă şi se sancţionează conform legii.